bangkok'da bir gun1

evet, burasi buyuleyici guzellikleriyle sasirtici bir yer oldugu gibi karmasik isimleriyle de akillari golgede birakan bir sehir sevgili seyirciler. bu nedenle de gittigim her yeri ayri ayri dosyalamaktansa, birgunde gordugum seyleri iceren haberler hazirlamanin da hos olabilecegini dusunerek "bangkok'da bir gun" serisine baslamak niyetindeyim.
sabahtan aksama, bangkok kazan biz kepce gezip, gordugumuz tum enteresan seyleri elimizden geldigince sizlere aktarmaya calisacagiz.... evet...

Full Metal Palace'dan ciktiktan sonra yolumu kaybettigim bir anda ara sokaklara girmem sonucu boyle bir goruntuyle karsilastim sayin seyirciler.hayatin cok daha durgun oldugu bu bolgeler ayni derecede serin de. ancak cok duramadim, zira lonely planet kitabima gore o sirada bambaska bir yerde olmam gerekiyordu.ancak yaklasik 45 dakika daha kayip dolastiktan sonra sonunda bulmam gereken seyi bulmustum. bu nedir diyecek olursaniz, adi the giant swing. kral 1. Rama'nin baskenti buraya aldirmasi uzerine yaptirilmis gercekten de buyuk bir yapi, adeta bir sergei bubka abidesi.iste bangkok'un en buyuk sirri sayin seyirciler. orada gordugunuz metnin tamami bu sehre ait. yani sehri orjinal ismi. yani:Krungthep Mahanakon Bovorn Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokpop Noparatratchatathani Burirom Udomratchanivetmahasatan Amornpiman Avatarnsatit Sakkathattiyaavisnukarmprasit. ne demek oldugunun ingilizcesi de soyle(ceviremicem, kusura bakmayin):The city of angels, the great city, the residence of the Emerald Buddha, the impregnable city of God Indra, the grand capital of the world endowed with nine precious gems, the happy city, abounding in an enormous Royal Palace that resembles the heavenly abode where reigns the reincarnated god, a city given by Indra and built by Vishnukarn.burasi da kralligin demokrasiyi kutladigi nokta olan "demokrasi aniti". bence bilimkurgu filmlerinden firlamis, hatta ve hatta spider-man 2'de doc ock'un kullandigi, sonunda infilak eden aletin duvar rengine boyanmisi.burasi da artik ayaklarimizin iflas ettigi bir anda karsilastigimiz park. adini hatirlamiyorum ama her cesit insani barindiran, harika bir yer. ozellikle yatiyorsaniz.

evet, sayin seyirciler, iste bir gunun daha boyle sonuna gelmis bulunuyoruz. baska bir gunde tekrar bulusuncaya kadar parkta kalin.

No comments: