muay thai

evet sayin seyirciler, Sagat'in ulkesi tayland'a kadar gelip de, milli spor sayilan muay thai maclarina gitmemek olmazdi.
biz de gittik, yerinde inceledik bu kan sporunu. iste ayrintilariyla taygir, taygir aparkat.

lumpinee stadyum'unda, gunde 3 seans halinde gerceklesmekte olan maclar icin turist tarifesinden kalin bi bilet alip ring kenarindaki yerimize dogru tutmustuk yolumuzu. mac oncesinde aburcubur satan kizlardan yerel tadlari denemek adina bi bardak Shingha aldiktan sonra afilli kiyafetleri icinde hafif siklet, iki tane velet cikti ringe. garip bi dans esliginde belli ki saygilarini sundular. "ha tamam simdi baslio" derken, "simdi kralimizi sereflendirmek icin milli marsimizi okuyoruz" demesinler mi?(burada milli mars okuyup krala saygilari sunmak olmazsa olmaz bisey. tabi bunu daha uzun islicez onumuzdeki unitelerde)"elimde bira var arkadasim, nasil suniiim saygilarimi?" diye dusunurken milli mars hizla bitiverdi ve gergin atmosferimize tekrardan geri donduk sayin seyirciler. akabinde de omrum boyunca bekledigim ilk canli muay thai meselesi tum hiziyla basladi.

gozlerim kisik, acaba hakkaten mi vurcak diye sinsi sinsi beklerken, o bacak kadar cocuk digerinin kafasina tekmeyi hosurt diye oturtmasin mi sayin seyirciler? cocugami uzuliiim, dovusun kalitesine mi seviniiim diye bi an kararsiz kaldiktan sonra kaliteye sevinmeye karar verdim ve kendimi tayland tekmelerinin buyusune biraktim spor asiklari.

kisaca ozetlemek gerekirse muay thai'de rakibinizi el, dirsek, ayak, diz ve bacak gibi silahlarinizla yok etmeye calisiyorsunuz. ancak kuralina gore dovusmek cok hassas bi konu, zira yillarca palmiye agaclari devirerek egittiginiz o tekmenize sahip cikmazsaniz rakibinizi sakat birakmaniz son derece olasi. ha sahip ciksaniz sakatlik olmuyor mu? tabii oluyor. ama kitabina uygun en azindan.

bu bilgiler ve biralar esliginde degisik sikletlerden kan, ter ve gozyasi dolu 7 mac izledik lumpini stadyumunda. bu 7 macin 4'u taraflardan birinin ringi tekerlekli sandalyede terk edisiyle sonuclandi sayin seyirciler. yani street fighter deyimiyle "perfect"le. her ne kadar tum bu maclar icinde rakibini canli canli yiyecek Sagat ayarinda bi karakterle karsilasmamis olsak da dovusculer spor ve centilmenlik adina ayri ayri basarilara imza attilar. burdan tum boksorlere(ozellikle bacagi koparak sahanin yanina dusen Piaow'a) sevgilerimi sunuyorum.

spor ve heyecan dolu bir baska macerada bulusana kadar zinde kalin diyorum sayin seyirciler.
taygir aparkat.

5 comments:

Anonymous said...

natsukau natsuka

beyaz savaşçı demek.

Anonymous said...

peki ya dap dap duuuken?

p.kto said...

ay bakamicamm...

Anonymous said...

Tony Ja ya da diger adiyla Tony Jing var gok... Ong-bak diye bi serinin kahramani... esas o dovusurse git onu izle... boyle bir adam yok...

maturin said...

o yoktu ya...çirozlarla idare ettik.